a może jest ktoś kto ma VAGA i jest bliżej niż GDAŃSK ?
[O2] Czy ktoś z Was wstawiał do ori lampki z 0II diody
Zwiń
X
-
[O2] Czy ktoś z Was wstawiał do ori lampki z 0II diody
Tak sie zastanwiam czy nie przerobic ori lampki z 0II wstawiając diody jak w lampce z superba. Wiem, ze piotrek_gdy ma przerobiona....ale wstawił ją do tyłu. A czy ktos z Was ma tak zrobione z przodu? Jezeli tak to jakie diody? W którym miejscu są "zapodane w lampce"? Jakie podlaczenie? Moze jakies fotki....? Z góry dzieki za odp.
-
-
piotrek_os, ale chodzi Ci o te diody świecące non stop do dołu, czy o wymianę żarówek na diody LED. Jeśli o to pierwsze, to nie widzę problemu, bo w lampce jest stałe 12 V ( ginie dopiero po zamknięciu auta z pilota ) więc potrzebny jest jedynie odpowiedni rezystor szeregowy do LED-ów ( ustawienie jasności ) i otworki pod LED-y w lampce...
Trzeba by się tylko zastanowić nad sposobem montażu, bo wydaje mi się, że powinno być to zrobione tak, żeby ani kierowca, ani pasażer nie widzieli LED-ów bezpośrednio a jedynie światło padające na tunel i deskę ( LED-y muszą być schowane głębiej i muszą być koniecznie przezroczyste <typu Clear a nie matowe> )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osW którym miejscu są "zapodane w lampce"? Jakie podlaczenie
tego typu podświetlenie ma zrobione lilo i to on mi właśnie robił na wzór tego co ma u siebie w aucie
piotrek_os, jak ci pisałem wczoraj trzeba ciągnąć dodatkową instalację- najprościej z włacznika światełprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez piotrek_osW którym miejscu są "zapodane w lampce"? Jakie podlaczenie
tego typu podświetlenie ma zrobione lilo i to on mi właśnie robił na wzór tego co ma u siebie w aucie
piotrek_os, jak ci pisałem wczoraj trzeba ciągnąć dodatkową instalację- najprościej z włacznika świateł
Komentarz
-
-
przy okazji light-modów...
czy ma ktoś zdjęcia szkoleniowo/reprezentacyjne (instrukcję) demontażu włącznika świateł i ustrojstwa od regulacji natężenia oświetlenia?
[ Dodano: Pon 21 Gru, 09 16:38 ]
Maru 123, przypominam iż miałeś pokazać (foty) podświetlenia drzwi przy wychodzeniu...Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamzgjezeli bym przerobił lampke ori....to diody bym włanczał tym przyciskiem przy lampce od strony pasazera.....pozbyłbym sie tej małej lampki z prawej strony
Komentarz
-
-
Ja mam podłączone od włącznika świateł i można regulować natężenie świecenia diód
Zamieszczone przez Questprzy okazji light-modów...
czy ma ktoś zdjęcia szkoleniowo/reprezentacyjne (instrukcję) demontażu włącznika świateł i ustrojstwa od regulacji natężenia oświetlenia?Daniel
Komentarz
-
-
Quest, zapytaj lilo, my moją po świętach będziemy katować bo została juz tylko kierownica podświetlenie Maxidota na jaśniejsze wymienić i navi :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_os, mozesz zobaczyc tutaj co nieco http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=105
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabpiotrek_os, mozesz zobaczyc tutaj co nieco http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=105
Komentarz
-
-
Myślisz że taka folia będzie spoko: http://allegro.pl/item851535649_foli...laryzator.htmlCzłowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
Komentarz
-
Komentarz